World Vision, USAid og Grundfos samarbejder om bæredygtig adgang til rent drikkevand i tørkeramte områder.

Vandet i Kenyanske Kilifi Country kommer fra borehuller, brønde og overfladevand. Disse er stærkt ustabile kilder på grund af svingende vandkvalitet og -mængde, særligt i tørkeperioder.

Som en løsning på problemet har den amerikanske velgørenhedsorganisation World Vision bygget automatiserede vandkiosker, der benytter Grundfos’ Aqtap-system – med teknisk bistand fra Grundfos og med USAid som partner. Resultatet: Sikkert drikkevand til mere en 12800 mennesker.

Effektive partnerskaber
To centrale vandledninger blev forlænget i 2018 og fik tilkoblet 19 vandkiosker. World Vision har installeret 250 soldrevne pumper og bygget tæt på 80 vandkiosker over hele Kenya.

”Det er fantastisk at se den indvirkning, vi kan have, når vi kombinerer vores teknologi og ekspertise med partnere som World Vision og USAid. Det er netop initiativer som dette, vi behøver for at nå vores 2030-ambition om skaffe sikkert vand til 300 millioner mennesker,” siger Peter Trillingsgaard koncernkommunikationsdirektør med ansvar for Kommunikation, Public Affairs, Bæredygtighed og Engagement & Responsibility, Grundfos.

Holdbare løsninger 
Ved hjælp af soldrevne pumper, som er mere holdbare og billigere at betjene end dieseldrevne pumper, flyttes grundvand fra vandforsyningssystemer til forhøjede lagertanke, hvor det kloreres og derefter flyder med tyngdekraften til automatiske vandkiosker.

Når man bruger vandkiosker, betaler lokalsamfundet en lav pris beskyttet mod sæsonudsving. Betalingerne understøtter løbende vedligeholdelse og reparationer, der overvåges af et lokalt vandudvalg. Det Grundfos-understøttede betalingssystem sporer vandforbrug for hurtigt at identificere mulige problemer til reparation.