CO2-neutral energiproduktion og bæredygtigt brændstof var blandt de emner, der blev drøftet under et besøg på DTU fra Det Europæiske Råds kommende præsident Charles Michel og Statsminister Mette Frederiksen.
På DTU blev de introduceret til et af universitetets forskningsprojekter om bæredygtig energi.

Delegationen blev budt velkommen af rektor Anders Bjarklev og fik en generel præsentation af udfordringerne ved energikonvertering og CO2-neutralt brændstof samt en introduktion til Energy-X-forskningsprojektet af professor Jens Kehlet Nørskov og lektor Karen Chan (DTU Fysik ).

Energy-X er et Horizon 2020-projekt, der blev startet i marts 2019. Som forberedelse til fremtidige store EU-initiativer inden for energiforskning vil det mobilisere europæiske forskere og industri med henblik på at opbygge et strategisk roadmap til et storstilet forskningsinitiativ, som adresserer effektiv konvertering af sol- og vindenergi til kemisk form. Målet er at samle viden, teknologier og ekspertise fra hele Europa for at overvinde de sidste barrierer frem mod en effektiv energikonvertering. Blandt de videnskabelige mål er tre kemiske processer til konvertering af vand, CO2 og N2 til brændstoffer og basiskemikalier.