I forbindelse med regnskaberne gennem de sidste uger fra de tre børsnoterede grossister, AO Johansen, Solar og Sanistål, har Dagens VVS omtalt disse.

I øjeblikket ser vi på udvalgte nøgletal.

Nedenfor er gengivet nøgletallet: Omsætning pr. medarbejder.

1.AO Johansen 5,5 mio. DKK

2.Solar 3,8 mio. DKK

3.Sanistål 3,5 mio. DKK

Altså en medarbejder hos AO Johansen omsætter for 5.530.000 DKK. Tallet er fundet ved simpelt at dividere omsætningen fra årsregnskabet med antal af medarbejdere i regnskabet.

Virksomhederne er forskellige, har forskellige produkter og antal medarbejdere kan variere, men alligevel er det interessant, at en medarbejder fra AO omsætter for 60% mere end en Sanistål medarbejder.

Hvis man dividere de forkortede tal med kun en decimal-ciffer – som ovenfor- får man godt nok “kun” 57%, men Sanistål reddes ved at blive forhøjet ved forsimplingen fra 3,462 mio. DDK og AO samtidig rundes ned fra 5,530 mio. DKK.

For AO Johansen viste året 4,1 mia. DKK i omsætning og en omsætningsfremgang på 14%. Dette tal kunne næsten også ses i omsætning pr. medarbejder for her blev fremgangen 13%.

For Solar viste året 11,7 mia. DKK i omsætning og en fremgang på 2%. Omsætningen pr. medarbejder blev dog minus 2% i 2020.

For Sanistål viste omsætningen på 3,25 mia. DKK et minus på 1%, men omsætning pr. medarbejder gik 10 % frem.

Dagens VVS konstaterer, at det går den rigtige vej for Sanistål, men der er et stykke vej endnu.