Danfoss tænker nyt. Danfoss vil være kulstofneutral i 2030.

Og Danfoss har fået nu planlægningstilladelse til nyt innovationscenter med lavt kulstofindhold på £ 25 millioner i Edinburgh, Storbritannien. Centret, der ligger i Shawfair Business Park, bliver arbejdspladsen til Danfoss-teams, der arbejder på næste generation, klimavenlige teknologier inden for hydraulik, digitalisering og elektrificering samt inkluderer nye produktionsfaciliteter.

Anlægget dækker 75.000 kvadratmeter og fungerer som Center of Excellence for Danfoss ‘Digital Displacement®-teknologi. Digital Displacement® forbedrer radikalt produktivitet og kontrol i off-highway og industrielle applikationer, samtidig med at den leverer betydelige reduktioner i CO2-emissioner.

Centret vil også huse Danfoss Editron – Danfoss Power Solutions ‘elektrificeringsafdeling – og forankre aktiviteterne i programmet Electric Powertrain Integration for Heavy Commercial Vehicles (EPIC). Sammen med partnerne Meritor og Electra erhvervskøretøjer har Danfoss Editron sikret finansiering fra Storbritanniens Advanced Propulsion Centre og Innovate UK til at udvikle en næste generation, nul-emission elektrisk drivlinje til erhvervskøretøjer, der giver OEM’er en avanceret løsning designet til at imødekomme global CO2 reduktionsmål. Det nye center bliver Danfoss ‘britiske hovedkvarter for decarboniseringsprogrammer.

Det britiske innovationscenter med lavt kulstofindhold vil være den første bygning i Danfoss ‘globale portefølje, der er operationelt kulstofneutral, et vigtigt første skridt for virksomheden at nå sit mål om at blive kulstofneutralt i alle sine globale aktiviteter inden 2030. Bygningen vil genvinde energi brugt under produktions- og testprocesser som sin primære varmekilde, med en varmepumpe tilgængelig som en backup, hvis det er nødvendigt. Bygningens elforbrug vil også blive dækket af en Green Power-købsaftale. Ifølge estimater vil den årlige energibesparelse til opvarmning af centret være ca. 75% mindre end en konventionel bygning i lignende størrelse.

Danfoss ‘Digital Displacement Operational Director Brian Kennedy kommenterede modtagelse af en bekræftelse af planlægningsgodkendelsen og sagde: ”Det er spændende tider for Skotland, med den kritiske COP26-klimaforandringskonference planlagt til at finde sted i Glasgow senere på året, hvor vi vil præsentere vores teknologier, produkter og løsninger foran og i centrum. Investering af 25 millioner pund i dette nye britiske innovationscenter med lavt kulstofindhold demonstrerer vores engagement i vores mål for kulstofneutralitet i 2030 og stemmer overens med COP26’s mål og vision. ”

Jeff Herrin, vicepræsident for global FoU, Danfoss Power Solution og eksekutivsponsor for UK Low-Carbon Innovation Center, tilføjede: ”Danfoss har en lang historie med at bringe innovative løsninger til de mest udfordrende problemer i verden. Vores nye britiske innovationscenter med lavt kulstofindhold og de teknologier, der skifter spil inden for, vil styrke vores beslutsomhed og lederskabsposition ved at tage reelle handlinger og samle de bedste tekniske sind i verden for at lede kampen mod klimaændringer.”

Danfoss UK Low-Carbon Innovation Centre vil være fuldt operationelt inden udgangen af ​​2022. På tidspunktet for åbningen forventer Danfoss, at 110 teammedlemmer er baseret på anlægget, hvoraf 30 vil være nyansatte. Innovationscentret med lavt kulstofindhold har en maksimal kapacitet på ca. 200, hvilket Danfoss vurderer vil blive nået inden for fire år efter åbningen.