VVS branchen er kommet med et god forslag om at gøre grøn omstilling til en folkesag. Super ide.

Der laves en fælles pressemeddelelse af  Max Meyer, forbundsformand, Blik- og Rørarbejderforbundet, Jørgen Juul Rasmussen, forbundsformand, Dansk El-Forbund, og Niels Jørgen Hansen, adm. direktør, TEKNIQ Installationsbranchen.

De skriver:

“Vi er i øjeblikket vidne til en paradoksal situation i dansk politik. Regeringen og Socialdemokratiet har indledt en konkurrence om, hvem der er mest grøn.

Samtidig har debatten om et kommende energiforlig udviklet sig til et spørgsmål om økonomisk råderum og skjulte skattelettelser frem for en konstruktiv debat om, hvordan vi sikrer den bedste og billigste grønne omstilling. Det er rigtig ærgerligt.

I sit udspil ønsker regeringen at afskaffe den eksisterende energispareordning. Hvis det bliver en realitet, fjerner man dermed de midler, som årligt leverer energibesparelser for 1,5 mia. kr.”

Og de slutter:

“Derfor spørger vi politikerne: Hvis ikke I ønsker en ny energispareordning, hvilke andre initiativer skal så bringe Danmark i mål med sine forpligtelser om energi-effektivisering og sikre, at den grønne omstilling bliver en folkesag?”.

God ide`- men, kære branchefolk – vær dog konkrete og ikke slutte med spørgsmål. Som en enig branche burde man kunne forlange I kom med et fælles oplæg.