Vi går mod grønnere tider – og det gælder specielt i byggebranchen. For at imødekomme efterspørgslen efter grønne løsninger, og gøre det enklere at udføre Svanemærket byggeri, lancerer Dana Lim Acryl Extra 505.

Miljø og bæredygtighed er et af de helt store temaer i byggebranchen, og det er ikke så sært, da branchen står for omkring 40 procent af verdens CO2-udslip.

Dana Lim, der er en af Nordens førende leverandører af lim, spartel- og fugemasse, har længe udviklet løsninger, som lever op til de strengeste krav inden for miljøcertificeringer. I mange år har de haft både Svanemærket lim og spartel i deres sortiment, og nu tilføjer de en helt ny akrylfugemasse til serien: Acryl Extra 505. Det betyder, at det er blevet nemmere at vælge produkter til brug ved Svanemærket byggerier.

Et produkt – mange fordele

Acryl Extra 505 kan bruges til fugning og indendørs tætning af mindre sprækker og huller, og har de samme tekniske fordele som flere af Dana Lims øvrige akrylfugemasser. Den synker minimalt, er enkel at påføre, kan slibes og giver et perfekt underlag før efterfølgende finish med maling.

For at imødekomme det stigende behov for produkter, som lever op til de strenge krav som Svanemærket stiller, har Dana Lim udviklet den nye akrylfugemasse. Acryl Extra 505 er ikke bare Svanemærket, den er også phthalatfri og M1-godkendt.

Rass Gottschalck, Marketing Manager i Dana Lim, fortæller:

– I dag er miljø et vigtigt tema i vores branche. I Dana Lim har vi et øget fokus på, hvordan vi kan bidrage til byggeriets grønne omstilling. Som producenter er det vigtigt, at vi lytter til den efterspørgsel der er, men også at vi er fremsynede og tilbyder nye produkter, som lever op til kommende krav i byggeriet. Vi skal gøre det nemt for håndværkeren at vælge en bæredygtig løsning.

Rass Gottschalck afslutter:

– Vi er rigtig godt på vej med vores svanemærkede sortiment, og her komplimenterer Acryl Extra 505 de eksisterende produkter rigtig godt. Nu kan du både vælge spartel, vævlim og fugemasse fra Dana Lim til brug ved svanemærkede byggerier.

Den grønne dagsorden er øverst på listen

Hos Dana Lim indtager den grønne dagsorden plads øverst på listen over udviklingspunkter.
I starten af året lancerede Dansk Industri sammen med Industriens Fond og Fremstillingsindustrien projektet Klimaklar SMV, der skal hjælpe med at styrke virksomheders vækst og konkurrenceevne gennem CO2-beregning, klimastrategi og branding. Blandt deltagerne finder man Dana Lim.

Allerede nu har Dana Lim taget fat på arbejdet. Forpakningen til virksomhedens 130.000 årligt producerede plasttuber er overgået til at være lavet af overskudsplast fra industriproduktion, og livscyklusberegningerne dokumenterer, at CO2-aftrykket er 53 % lavere end ved brug af de traditionelle plasttuber. Ligeledes er spandene til de svanemærkede produkter udviklet af 50 % genanvendt plast.