“Synden har flyttet sig fra sex til mad og klima”, så klart udtrykker Præsten fra Kirke Såby det i et interview i Kristelig Dagblad i går.

“Af hensyn til klimaet skal vi flyve mindre” siger Enhedslistens Carolina Magdalene Maier.

Der er gang i klima debatten på mange fronter.

Samtidigt med opsangen fra enhedslistens klimaordfører præsenteredes hun for en opgørelse over et stort forbrug af netop fly.

“Jeg er ingen hellig ko”, fastslår politikeren.

Ekstra-bladet griller hende derfor også i dag, og det på side 2. Her skriver bladet, at hun med over 170.000 km fly-rejser over de sidste tre år, ikke er en hellig ko- men må betegnes som et klimasvin.

Præsten fra Kirke Såby og Kristelig Dagblad har – som nævnt – lavet et interview,et fortrinligt interview omkring klima og klima-problemer.

På spørgmål om at begrænse udslippet af drivhusgasser svarer Præst Poul Jachim Stender:

“Selvfølgelig skal vi begrænse forureningen. Men vi skal være opmærksom på, at jo mere debat, der er om CO2-udslip og om renere klode, jo mere fokus er der også på den indre renhed. Vi må efterhånden ikke spise kød, ryge en smøg eller have forhold til kvinder”.

“Har vi ikke en forpligtelse til at efterlade en ren klode til vores børn og børnebørn”, spørger Kristelig Dagblad.

Præsten svarer: “Vi har i hvert fald en forpligtelse til, at vore børn og børnebørn for livsappetit, så de får lyst til at gøre noget for at forlænge klodens levetid”.

Billedet viser den lokale Kirke Såby-kro, Skovridderkroen. Et pragtfuldt spisested, hvor man kan nyde sin appetit. Kong Christian II vedtog ved lov, at der for hver anden mil på alfarveje skulle opføres kroer til hesteskift og bespisning af de rejsende. Det var begyndelsen for Skomagerkroen, der i dag er Danmarks ældste kongeligt privilegerede post- og diligencekro.