Danfoss har underskrevet et aftalememorandum (MOU) med SK Inc., et holding- og investeringsselskab under SK Group, som er det næststørste konglomerat i Korea. Deres hovedforretningsområder er avancerede materialer, grønne, digitale og bioløsninger.

Med underskrivelsen af ​​MOU vil de to virksomheder arbejde sammen om at fremme teknologi og løsninger, der adresserer fem globale megatrends, der påvirker verden i dag: Klimaforandringer, urbanisering, digitalisering, elektrificering samt fødevare- og vandforsyning.

Underskrivelsen blev afholdt med deltagelse af Dong Hyun Jang, næstformand og administrerende direktør for SK Inc., og Kim Fausing, administrerende direktør for Danfoss.

Siden maj 2023 har de to virksomheder engageret sig i diskussioner for at identificere områder, hvor samarbejde kan generere synergier. Med MOU vil de to virksomheder fremskynde implementeringen af ​​eksisterende bæredygtige teknologier i almindelige hotspots som kommercielle bygninger, datacentre, kølekæde og brint. Desuden kan de udveksle knowhow, F&U-initiativer og markedsindsigt. Dette opnås ved at etablere en fælles taskforce mellem de to virksomheder.

Kim Fausing, administrerende direktør for Danfoss, siger: ”Danfoss’ løsninger imødekommer mange af de centrale udfordringer fra de globale megatrends. Vi investerer løbende i vækstmuligheder, der hjælper kunderne med at dekarbonisere med teknologier til energieffektivitet, sektorintegration og elektrificering. Denne MOU med SK Inc. vil gavne begge parter ved at udvide omfanget af vores bæredygtige teknologier for at fremskynde den grønne omstilling. Innovative partnerskaber som dette vil være nøglen til at opbygge en bedre fremtid.”

Den 24. oktober underskrev SK Inc. og Semikron Danfoss en aftale om at undersøge mulighederne for at samarbejde. Fokus er på produktion af siliciumcarbid (SiC) krafthalvledere.

Semikron Danfoss, med hovedkontor i Tyskland, er en global teknologileder inden for kraftelektronik. I 2022 blev virksomheden et joint venture med Danfoss som majoritetsejer gennem en fusion mellem SEMIKRON og Danfoss Silicon Power.