I 2018 steg nettoomsætningen i Grundfos med 1,1 mia. kr. sammenlignet med 2017 og nåede dermed det højeste niveau nogensinde på 26,7 mia. kr. Målt i lokal valuta svarer dette til en salgsvækst på 6,6%. Resultatet før rente og skat (EBIT) steg med 53 mio. kr. til 2.400 mio. kr.

– Det har været endnu et stærkt år for Grundfos, hvor vi gennem organisk vækst har vundet globale markedsandele. Vi har opnået den højeste kunde- og medarbejdertilfredshed i virksomhedens historie. Og vi har leveret fortsat god fremdrift på vores strategiske initiativer specielt inden for digitalisering og service, siger Mads Nipper, CEO og Group President, Grundfos.

– Vi er meget tilfredse med vores evne til at skabe høj vækst og med vores bidrag til at løse verdens vand- og klimaudfordringer. Trods vækst i EBIT levede vores udvikling i lønsomheden dog ikke helt op til vores egne forventninger pga. af de øgede investeringer i vækst, stigende råvarepriser og faldende valutakurser, siger Mads Nipper.

Salget steg på samtlige vigtige markeder. Særligt Kina, USA, Vesteuropa samt den globale serviceforretning bidrog kraftigt til at sikre den højeste vækst siden året efter finanskrisen for snart 10 år siden.

– Vi nyder godt af den stigende efterspørgsel efter bæredygtige løsninger og teknologier inden for vand og energieffektivitet. Vi er taknemmelige for, at vores kunder og samarbejdspartnere deler vores ambition om at anvende innovative og effektive løsninger, der gavner vores klode, konkluderer Mads Nipper.

 

Hovedtal fra 2018:

  • Nettoomsætningen steg med 1,1 mia. kroner til 26,7 mia. kr.
  • Organisk salgsvækst steg med 6,6 % målt.
  • Resultatet før rente og skat (EBIT) nåede 2.400 mio. kr.