En ekspertgruppe er nu kommet med sine anbefalinger til regeringen i forhold til at rydde op i de mange erhvervsstøtteordninger.

Og ud af en pulje på 37 milliarder kroner kan der fjernes 2,1 milliarder kroner, vurderer eksperterne.

TEKNIQ Arbejdsgiverne mener, at det er fornuftigt at rydde op i støtteordningen for at bruge pengene bedre. Her er det oplagt at begynde med at sikre bedre vilkår til landets mange familieejede virksomheder og gentænke støttesystemet til den grønne omstilling.

Og Tekniq kommer med to klare budskaber:

“Sænk skatten på generationsskifte og fjern bureaukrati”

– Landets mange familieejede virksomheder skaber vækst og velfærd i alle hjørner af Danmark. Derfor er det vigtigt, at erhvervsstøtten bliver brugt målrettet til at sænke generationsskifteskatten, da der både er arbejdspladser og velfærdskroner på spil her. Vi håber, at regeringen nu vil bruge anbefalingerne til at handle og sikre bedre rammevilkår for de familieejede virksomheder, hvilket også er en del af regeringsgrundlaget, siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, og fortsætter:

– Klimaforandringerne venter ikke på bureaukratiet, så hvis vi som samfund skal nå i mål med den grønne omstilling, så er der brug for at gøre støtteordningerne mere smidige. Det kunne være en fradragsløsning i stedet for puljer, så skiftet fra gas til grønne energikilder kommer op i gear igen, og energirenoveringerne af den eksisterende bygningsmasse kommer i omdrejninger, siger Troels Blicher Danielsen.

Dejlig præcise meldinger fra Tekniq-direktøren.