Danvak Inspiration har udgivet bogen ”Afløbsdronningen”. Og den blev præsenteret ved Kloakmessen i Fredericia, der blev afholdt her primo 2024.

Men nu er bibliotekerne blevet interesseret i den.

Bogen er en hyldest til ingeniør og kloakmester Inge Faldager for den imponerende indsats hun gjort for afløbsbranchen igennem mere end 40 år.

Men det har været en hemmelighed siden november for bogen blev færdig før tiden.

Og det var en overrasket Afløbsdronning Inge Faldager, der i begyndelse af november fik overrakt et eksemplar af bogen ved en surprise-sammenkomst på Teknologisk Institut.

Det var formanden for Danvak, Ane Buch, der overrakte bogen til ”Afløbsdronningen”. Ane Buch roste Inge Faldager for hendes visioner og for hendes dedikation i undervisningen af landets kloakmestre.

”Du får i dag den anden trykte bog som Afløbsdronning”, sagde formanden , og fortsatte: ” Det første eksemplar af bogen blev afleveret i går til en anden dronning, nemlig Dronning Margrethe. ”

Det var dengang.

Men i dag er det blevet en sælgert.

Indhold

Bogen er 50% biografi og 50% afløbsteknik.

Bogen, der er på 150 sider, handler om Ingeniør Inge Faldagers liv og karriere. Fra barndommen i Middelfart, til mere end 40 år på Teknologisk Institut. Alt krydret med mere end 50 medaljer og verdensmesterskaber i Atletik.

Afløbsteknik

I bogen vises eksempler på, hvordan de kommende intense regnskyl skal håndteres.

Med illustrative billeder får læseren inspiration til LAR-løsninger, der kan håndtere fremtidens udfordringer med intens regn.

Og så er der en spændende beskrivelse af de mere end 2.000 år gamle kloakker i Rom. Kloakker, som Inge Faldager har sejlet rundt i, og som stadig er funktionsdygtige.

Eventyrlig slutning

Bogen allersidste side er et eventyr om kloakmestrene og Inge. Alt skrevet af kunstig intelligens.

Redaktionen af bogen har været Inge Faldager Teknologisk, Christina Dael, Hofor, Kristian Friis, Danva og Per K. Rasmussen, som ansvarshavende redaktør.

Bogen kan bestilles hos pra@enexio.dk.