Rambøll er netop blevet kåret til årets danske virksomhed i USA.

Ambitionen er stor vækst de kommende år og fordobling af medarbejderne.

Det er AmCham Denmark (Det Amerikanske Handelskammer i Danmark),som overrakte den prestigefyldte pris ´Transatlantic Company of the Year´ til Rambøll ved AmChams 2019 Transatlantic Summit onsdag eftermiddag.

”Vi er meget glade for at blive anerkendt af AmCham for vores strategiske vækstrejse i USA, som vil fortsætte i fremtiden. Vores ambition er at vokse fra de nuværende 2.000 medarbejdere i USA til 3-4.000 medarbejdere om fire til fem år,” siger Rambølls koncernchef Jens-Peter Saul.

Den årlige ’Transatlantic Company of the Year’-pris uddeles til en dansk virksomhed, som har investeret i USA samt har opnået ekstraordinære resultater på flere områder. Prisen præsenteres i samarbejde med American-Danish Business Council i Washington DC.

Talsperson og formand for juryen, Jørgen Bardenfleth fortæller, at Rambøll de seneste år har vist et imponerende engagement og ikke mindst vækst i USA.

”Rambøll har vist forretningsmæssig ekspertise ved at generere innovative løsninger med et stærkt fokus på bæredygtig urbanisering til både den offentlige og private sektor i USA, men også ved samtidig at være en aktiv deltager i de samfund, de beskæftiger sig med,” siger Jørgen Bardenfleth og fortsætter:

”Juryen var desuden imponeret over de to signifikante amerikanske investeringer i ENVIRON og OBG, som har vist sig at være vigtige drivere for virksomhedens vækst i USA, men vi har også lagt vægt på, at 15 procent af Rambølls profit kommer fra USA, hvilket gør det til en af virksomhedens mest succesrige regioner.”

Rambølls vej til amerikansk succes

Jens-Peter Saul bekræfter, at især de to investeringer har været en driver bag den amerikanske succes og ekspansion.

”Vi etablerede vores tilstedeværelse på markedet i 2015 med opkøbet af den amerikansk baserede globale konsulentvirksomhed, ENVIRON, og kort før årsskiftet fik vores vækstambitioner yderligere fart med opkøbet af den amerikanske ingeniørvirksomhed, OBG. Opkøbet af OBG tilførte 900 eksperter inden for vand, energi og miljø, og vi oprettede samtidig en ny hovedforretningsenhed for Americas,” siger han.

Vigtigheden af transatlantisk handel

Ifølge AmChams Executive Director Stephen Brugger er formålet med prisen at fremhæve de gode eksempler på den vigtige transatlantiske handel mellem Danmark og USA.

”På trods af udfordringerne på det nuværende amerikanske marked har Rambøll fortsat været engageret i USA og bæredygtighedssektoren, og med massive investeringer positionerer de sig som et dansk fremtidsselskab, som vi håber, vil tjene som inspiration til andre,” siger han.

 

Om prisen

Rambøll blev udvalgt mellem 8 finalister, som inkluderede Ambu, Cludo, Copenhagen Infrastructure Partners, Haldor Topsøe, Leman, Leo Pharma og Shark Solutions – alle med imponerende bedrifter i USA.  Den uafhængige jury består af Jørgen Bardenfleth (Lyngsoe Systems et al.), Thomas Bustrup (DI) og Sanna Suvanto-Harsaae (Bo Concept, TCM, etc.).