Danfoss har her i august måned 2021 officielt afsluttet handlen og overtager Eatons hydraulikforretning til en pris på USD 3,3 milliarder (omkring EUR 3,0 milliarder). I danske kroner 22,5 mia. DKK.

Alle nødvendige myndighedsgodkendelser var på plads og handelsbetingelserne opfyldt forud for transaktionen. Dette vigtige skridt betyder, at Danfoss koncernen vokser med en tredjedel og etablerer sig som en global markedsleder inden for mobil- og industrihydraulik.

Mobilhydraulik har igennem mere end 50 år været en af Danfoss’ mest succesfulde kerneforretninger. Tilkøbet af Eatons hydraulikforretning er helt i tråd med Danfoss’ vækststrategi. Eatons hydraulikforretning vil blive lagt sammen med forretningssegmentet Danfoss Power Solutions. Danfoss’ samlede medarbejderstab vokser med cirka 10.000 nye kolleger globalt, og koncernens omsætning øges med omsætningen fra Eatons hydraulikforretning, der i 2020 var på USD 1,8 milliarder (omkring EUR 1,5 milliarder). Ved at forene de to organisationer fordobles både størrelsen på og innovationskraften i Danfoss’ hydraulikforretning.

Det styrkede Danfoss Power Solutions vil have markedets bredeste udbud af produkter og løsninger inden for mobil- og industrihydraulik og kan dermed tilbyde den fulde palette inden for systemer til væsketransport. Desuden har distributionskanalerne fået et væsentligt løft og forretningen har fået en betydeligt bedre lokal kundeservice og en enorm geografisk rækkevidde. Alle disse fordele vil gøre Danfoss Power Solutions til en endnu stærkere teknologipartner for nuværende og nye kunder og samtidig placere forretningen helt forrest i udviklingen inden for digitalisering og elektrificering.