I 2022 slår Det Internationale Energiagentur (IEA) for syvende gang dørene op til international konference om energieffektivisering – og denne gang bliver det i Sønderborg, der arbejder for at blive klimaneutral før 2030.

Værten, Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen kan allerede nu berette om flot indsats:

”Sønderborg Kommune har store ambitioner på klimaets og miljøets vegne. Vores målrettede indsats for at blive CO2-neutrale i 2029 har allerede skabt flotte resultater, og vi har reduceret udledningen med 52 procent i Sønderborgområdet. Jeg er stolt af, at vi nu kan være med til at vise nogle af vores løsninger på morgendagens klima- og miljøudfordringer som værtsby for Det Internationale Energiagenturs årlige internationale konference om energieffektivisering.”

Konferencen giver et vigtigt udstillingsvindue for de teknologier, som skal hjælpe med at bringe verdens CO2-udledninger ned.

”Danmark er førende til at udvikle energieffektive løsninger. I Sønderborg får dansk erhvervsliv næste år mulighed for at vise verdens grønne løsninger frem, der kan inspirere store udledere til at nedbringe deres drivhusgasser. Vi har i Danmark et erhvervsliv, som allerede nu er langt med at udvikle de teknologier, vi skal bruge for at komme i mål med reduktionerne. Hvis vi for alvor skal rykke noget i forhold til klimaforandringerne på globalt plan, så er det afgørende, at vi eksporterer vores innovative danske løsninger,” siger klimaminister Dan Jørgensen.

Bedre udnyttelse af energien kan både øge forsyningssikkerheden og reducere behovet for at udbygge ny, grøn energiinfrastruktur. Det Internationale Energiagentur IEA vurderer, at energieffektiviseringer skal bidrage med ca. 40 pct. af de nødvendige CO2-reduktioner, hvis FN’s klimamål skal nås på verdensplan.

Adm. direktør i Det Internationale Energiagentur Fatih Birol udtaler i den forbindelse:

”Vejen til klimaneutralitet begynder med at styrke initiativer for energieffektivisering rundtom i verden, da det er afgørende for at nå vores energi- og klimamål. Der er ikke tid til at vente. Vi skal handle nu, og mange af løsningerne er allerede kendte. Men beslutningstagerne er nødt til at gøre en fælles indsats for at udnytte de eksisterende politikker til fulde og skubbe på for nye politikker, som skal drive digitale teknologier og andre vigtige løsninger frem. Derfor glæder det mig, at Danmark er vært for vores næste energieffektiviseringskonference i Sønderborg for at sikre, at vi holder energieffektivisering øverst på den globale, politiske dagsorden”.