Efter en hård og lang valgkamp vil en stor del af det politiske projektørlys de kommende dage blive rettet mod Bornholm, når årets Folkemøde traditionen tro afholdes.

Også TEKNIQ Arbejdsgiverne vil være til stede og vil under folkemødet blandt andet, i samarbejde med Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk El-Forbund være vært for to arrangementer om henholdsvis energi og uddannelse.

”Vi står i en situation, hvor Danmark har brug for at sætte fart på den grønne omstilling og arbejdet med at styrke energiomstillingen. Et arbejde, hvor netop vores medlemsvirksomheder har en helt central rolle. Men også et arbejde, som kræver uddannelse af en stigende strøm af dygtige faglærte. Derfor er der et indlysende behov for at sætte fokus på netop disse to områder,” siger Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal.

Der bliver kamp om opmærksomheden under folkemødet, og derfor har TEKNIQ Arbejdsgiverne da også valgt en alternativ form til deres arrangementer, som afholdes på MeningsMinisteriets store scene.

Energidebatten kommer således til at foregå som en quiz i bedste ”Hvem vil være millionær?”-stil med Jes Dorph-Petersen som vært – og med bl.a. energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) og forhenværende transportminister Magnus Heunicke (S) som deltager.

Uddannelsesdebatten vil på samme måde blive afviklet som en alternativ udgave af ”Kender du typen?” – men stadig med Anne Glad som vært, hvor to hold konkurrerer på deres viden om installationsuddannelser, rollemodeller, fordomme om branchen og dens fremtid.

”På denne måde håber vi at kunne kaste nyt lys på problemstillingerne, som vi står overfor. Og vi opfordrer naturligvis alle interesserede til at møde op og følge de forhåbentlig levende debatter,” siger Tina Voldby.

Derudover er TEKNIQ Arbejdsgiverne vært for et større netværksarrangement om elektrificering. Under overskriften ”Sæt strøm til den grønne omstilling” samler organisationen politikere og repræsentanter fra en række brancheorganisationer og offentliggør samtidig en helt ny rapport fra Ea Energianalyse om perspektiverne for elektrificeringen af Danmark.

TEKNIQ Arbejdsgiverne afholder også et ”walk & talk”-arrangement om fremtidens arbejdskraft i samarbejde med Dansk Metal. Her vil René Nielsen, næstformand i Dansk Metal, og Fleming Frederiksen, næstformand i TEKNIQ Arbejdsgiverne, blandt andet diskutere pensionsalder, udenlandsk arbejdskraft og hvordan får vi flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.