Det er en solrig sensommerdag på DTU Lyngby Campus, og klokken har netop slået 9. I auditoriet i Bygning 421 sætter nogle af de nye studerende, nemlig de studerende på uddannelsesretningen Generel Engineering, sig til rette på rullende kontorstole ved mørke langborde, linet op trinvis ligesom på en tribune.

Nede ved katederet står bachelordekan Lars D. Christoffersen, sammen med rektor Anders Bjarklev og studenterforeningen Polyteknisk Forenings forperson Natasha Hougaard, på spring til at byde de studerende, hvoraf ca. halvdelen er internationale, velkommen til deres første dag på DTU.

“I sommer havde næsten 7.500 unge søgt om optagelse på DTU, men vi har kun måttet optage 2.300 studerende, altså cirka 30 procent. Det er jer, der er kommet igennem nåleøjet. Stort tillykke til jer med det. Og fordi I er kommet igennem nåleøjet, så er I også i stand til at gennemføre uddannelsen,” fremfører bachelordekan Lars D. Christoffersen blandt andet i sin velkomsttale, inden han giver ordet videre til rektor.

Ti minutter inde i velkomsten er luften i auditoriet blevet så lummer og stillestående, at rektor Anders Bjarklev indleder sin velkomsttale med at tage jakken af.

”Sommeren har vist os, at klimaforandringerne slår igennem, og man kan selvfølgelig ikke løse alt ved at tage jakken af,” konstaterer rektor og tilføjer:

”Vi har brug for en forandring. Vi har brug for en grøn omstilling, digitalisering, innovation og en bæredygtig fremtid. Derfor er der brug for ingeniører. Det er der, hvor I kommer ind i billedet,” siger Anders Bjarklev til de fremmødte studerende, hvoraf nogle tørrer svedperler af panden, mens andre bruger hænderne som en vifte for ansigtet.