Om 10 dage overtager Michael Rauterkus stillingen som præsident og administrerende direktør for Uponor Group og formand for forretningsudvalget. Han tiltræder virksomheden og påtager sig CEO-ansvaret den 21. august 2021.

Michael Rauterkus har lang erfaring, bred viden og gode netværk fra branchen, da hans seneste operative rolle var administrerende direktør for Grohe AG, den tyske producent af sanitærteknologi. I løbet af sin periode som administrerende direktør i 2015-2019 udviklede han Grohe til en global leder inden for badeværelses- og køkkenløsninger. Før dette har han arbejdet i forskellige roller hos Grohe siden 2006. Tidligere i sin karriere har han arbejdet for virksomheder som i Hasbro Inc., Levi Strauss & Co., Kraft Jacobs Suchard (nu Mondelez).

”Jeg er meget glad for, at Michael Rauterkus har accepteret opgaven med at føre Uponor ind i den næste fase, og jeg ser frem til at arbejde med ham. Michael er en erfaren visionær leder med stærk strategisk kompetence. Han forstår dynamikken i vores branche ud og ind ”, siger Annika Paasikivi, bestyrelsesformand, Uponor Corporation.

”Jeg er meget begejstret for at slutte mig til Uponor, et førende ikonisk mærke i branchen med en global tilstedeværelse. Jeg elsker denne industri, da vandforsyning og energieffektivitet er afgørende for menneskers hverdag. Jeg glæder mig til at lære Uponor -forretningen, møde Uponor -teams på markederne, besøge produktionsstederne og diskutere med vores kunder og aktionærer i Uponors fremtidige planer. Det er en fantastisk mulighed for at føre over 100 år gamle Uponor til sin næste udviklingsfase ”, siger Michael Rauterkus.

Uponor meddelte i februar 2021, at Jyri Luomakoski skulle forlade sin stilling som administrerende direktør medio august 2021.